API integratie specialist

Logius (Ministerie van BZK)
  • Den Haag  -  route
  • Gepromoveerd, Universitair oude stijl, Universitair Master, Master/doctoraal
  • 32 - 36 uur
  • schaal 11, schaal 12
    €4.024 - €6.907 (bruto)
  • ICT
  • Solliciteer voor 2 december 2024 Nog 11 dagen
  • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Kenmerk: 951, Plaatsingsdatum: 2 november 2024

Wil je elke dag opnieuw je IT-kennis verdiepen? Dan moet je bij Logius in Den Haag zijn. Hier werk je als specialist API-integratie in een super innovatieve omgeving en met de nieuwste technieken. En je hebt ook nog eens een baan met impact. Want de bestaande én nieuwe API-integraties en koppelingen die ervoor zorgen dat particulieren, ondernemers en de overheid betrouwbaar en veilig gegevens kunnen uitwisselen, die ontwikkel en verbeter jij!

Samen met je collega’s beheer je het API Management Platform, dé centrale plek waar we API’s van (overheids)organisaties publiceren. Jij beheert de koppelingen en zorgt dat de in- en externe API’s veilig en uniform worden gepubliceerd en ontsloten. Uitdagend en dynamisch werk. Bedenk alleen al hoe belangrijk de beveiliging is als je, om maar een voorbeeld te noemen, systemen koppelt met de Basisregistratie Personen, het handelsregister of eHerkenning.

Wat je kunt verwachten:

Samen met je collega’s plan je elke drie maanden de features, waarna jullie in sprints van twee weken de werkzaamheden oppakken. De komende periode werkt het team bijvoorbeeld aan:

  • Identity & Access Management en API Management voorDigipoort.
  • API Integratie en inloggen met eHerkenning op het nieuwe MijnLogius portaal.
  • Monitoring van berichtenverkeer door de keten middels opentracing.
  • Inrichten van middleware functionaliteit voor de Informatievoorzieningen van Logius.
  • Inrichten van analyse functionaliteit voor gebruikers van het Logius API Management Platform.

Je werkt ook aan het ontwikkelen en uitbreiden van een CI/CD-pipeline voor de configuratie van API’s en het platform. En je schrijft scripts in Ansible om zoveel mogelijk te kunnen automatiseren. Kubernetes en containerisatie zijn geen onbekende termen voor je. Extra leuk aan jouw baan: jij leert de junior DevOps-engineers de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast ben je een troubleshooter. Functioneert een koppeling niet zoals het moet? Dan gooi je je analytische skills in de strijd om het euvel te vinden. Soms is dat een flinke speurtocht, maar des te groter is de voldoening als je de oplossing vindt.

Dit maakt je werk afwisselend, want de ene keer ligt de nadruk op het uitvoeren van loadtesten en de andere keer op het optimaliseren van monitoring. Neem jij graag het voortouw en krijg je er energie van om onze oplossingen naar the next level te brengen? Top! Je krijgt bij ons volop de ruimte om ontwikkelingen die je signaleert te vertalen naar verbetervoorstellen voor ons platform en om je innovatieve ideeën uit te voeren.

Meer over de functiegroep Expert Iv

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

De directie Productiehuis zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius volgens de Scaled Agile Framework (SAFe)-methodiek. In het Productiehuis zijn vijf agile releasetrains: authenticatie en machtigen, gegevens en berichten, berichtenverkeer, gegevensgebruik en platform & connectiviteit. Samen met de andere directies realiseren we het afgestemde portfolio. Samenwerking binnen Logius is daarom essentieel. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen architecten, tussen productmanagers en tussen inkoop en portfolio- en relatiemanagement. Zo creëren we samen een dienstverlening met maximale toegevoegde waarde.

Logius (Ministerie van BZK)

Logius is misschien (nog) niet de naam die een belletje doet rinkelen, maar onze producten doen dat wel. DigiD en MijnOverheid zijn e-diensten die vrijwel iedereen in Nederland gebruikt. Ze worden door ons als dienst digitale overheid, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ontwikkeld en beheerd. We ontwikkelen nog heel wat andere producten en diensten voor de digitale overheid en beheren complexe digitale overheidsstandaarden. We zijn actief betrokken bij belangrijke afsprakenstelsels, zoals eHerkenning. Meer weten over onze producten? Neem een kijkje op logius.nl!

Logius werkt in het hart van de digitale overheid. En daar zijn we met zijn allen behoorlijk trots op. Iedere dag opnieuw zorgen we ervoor dat onze digitale dienstverlening partijen met elkaar in verbinding brengt; de overheid, burgers en bedrijven. We werken met ICT, maar alles draait uiteindelijk om mensen. We denken na over nieuwe kansen die het digitale tijdperk biedt. Dat doen we door in gesprek te blijven met opdrachtgevers, afnemers en ook met burgers en bedrijven. En vooral door als team Logius te leren van elkaar, kansen te zien en goede initiatieven een podium te geven. Waarom zijn we koploper in het ontwikkelen van digitale producten? Omdat Logius collega’s gedreven zijn en alle kans krijgen om te groeien. Omdat we samenwerken. Wij werken voor Nederland.

Logius (Ministerie van BZK)

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Patricia Fransen

Meer informatie over de sollicitatieprocedure

Jordy van de Sande +31 621643867

Solliciteren?

Logius (Ministerie van BZK) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon