Security Engineer Centraal Aansluitpunt

Logius (Ministerie van BZK)
  • Den Haag  -  route
  • Gepromoveerd, Universitair oude stijl, Universitair Master, Wo
  • 36 uur
  • schaal 11, schaal 12
    €4.024 - €6.907 (bruto)
  • ICT
  • Solliciteer voor 18 april 2025 Nog 2 dagen
  • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Kenmerk: 2620, Plaatsingsdatum: 4 april 2025

Als Security Engineer beheer en ontwikkel je een platform waar afnemers koppelingen kunnen afnemen voor berichtenverkeer tussen systemen voor overheidsorganisaties. En, beheer en ontwikkel je het API Management Platform, dé centrale plek waar we API’s van (overheids)organisaties publiceren. Jij houdt dit platform samen met je collega’s operationeel, waarbij jouw focus ligt op de veiligheid van het platform.

Dit zijn je belangrijkste werkgebieden vanuit het Security oogpunt:

  • Netwerk- en systeemhardening:Je controleert de veiligheid en bouwt nieuwe veiligheidsmaatregelen in.
  • Routinechecks:Je houdt dagelijks het dreigingslandschap in de gaten. Bij het vinden van nieuwe kwetsbaarheden zorg je er met het team voor dat deze gemitigeerd worden.
  • Pentesten:Je zet pentesten op, bepaalt mede de scope en zorgt ervoor dat de resultaten worden beoordeeld en afgehandeld.
  • Nieuwe security tooling:Je zet security tooling op in bestaande en nieuwe omgevingen.
  • Beleid:Je ontwikkelt nieuw beleid en zet audits op.

Dit zijn je belangrijkste werkgebieden vanuit het Engineering oogpunt:

  • Het in teamverband ontwikkelen en beheren van het platform, in een Agile/Scrum (SAFe) organisatiestructuur.
  • Het geautomatiseerd uitrollen en testen van open source componenten op Kubernetes.
  • Het ondersteunen van overheidspartijen in het succesvolle gebruik van het platform.
  • Het uitvoeren van configuratiemanagement en onderhoudsreleases.
  • Het monitoren van het draaiende platform en het oplossen van incidenten.
  • Beheren en ontwikkelen van het API Management Platform, inclusief het opzetten en onderhouden van API-integraties en koppelingen.
  • Implementeren van Identity & Access Management.
  • Het monitoren van het berichtenverkeer binnen de keten.

Verder bestaan jouw werkzaamheden uit:

  • Automatiseren met Linux, GitOps en Bash:Je automatiseert zoveel mogelijk van je werk en gebruikt Jira en Confluence voor planning en documentatie.
  • Realiseren van oplossingen:Samen met het team werk je aan oplossingen van architectuur tot ingebruikname.

Deze taken ga je leuk vinden omdat:

  • Je bent een maker en doener:Je bent de schakel tussen praten, papier en de technische uitvoering.
  • Technisch diepgaand werk:Soms werk je wel twee, drie of vier lagen diep. Je hoeft niet alles zelf op te lossen, maar je weet wat er nodig is en wie je kunt inschakelen.
  • Je mag meebeslissen:Als een oplossing niet werkbaar of veilig is, mag je ‘nee’ zeggen en meedenken over alternatieven.
  • Veelzijdige gesprekspartners:Je communiceert met diverse professionals, van informatiebeveiligers en platform engineers tot product owners, CISO en SIEM/SOC.

Meer over de functiegroep Expert Iv

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

De directie Productiehuis zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius volgens de Scaled Agile Framework (SAFe)-methodiek. In het Productiehuis zijn zes agile release trains: Authenticatie en machtigen, Gegevens en berichten, Berichtenverkeer, Gegevensgebruik, Platform en connectiviteit en Toegangsvoorzieningen en wallet. Samen met de andere directies realiseren we het afgestemde portfolio. Samenwerking binnen Logius is daarom essentieel. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen architecten, tussen productmanagers en tussen inkoop en portfolio- en relatiemanagement. Zo creëren we samen een dienstverlening met maximale toegevoegde waarde.

Je werkt in een ervaren en kundig DevOps-team. Ons team valt binnen de ART Platform en Connectiviteit (P&C). Het team bestaat uit DevOps Engineers, Ketenbeheerder, Business Architect, een Product Owner, een Scrum Master, een Service manager en een Business Consultant. Er is vanuit het team een uitstekende band met afnemers van het platform opgebouwd wat zich ook uit in een hoge score op het gebied van de klanttevredenheid. Vooral het directe contact met het team wordt door onze afnemers zeer gewaardeerd.

Het team draait nog geen stand-by-diensten (24/7). Dit is in de toekomst wel mogelijk. Elke Engineer wordt geacht daarin dan mee te draaien. De ervaring over de laatste drie jaar leert dat slechts sporadisch een calamiteit optreedt waarbij de dienstdoende stand-by’er zou kunnen worden gebeld.

De sfeer binnen het team is heel goed. We werken hybride en hebben teamafspraken om samen op kantoor te zijn. Er is veel respect voor ieders privésituatie en werkuren zijn hierop aan te passen.

Logius (Ministerie van BZK)

Logius is misschien (nog) niet de naam die een belletje doet rinkelen, maar onze producten doen dat wel. DigiD en MijnOverheid zijn e-diensten die vrijwel iedereen in Nederland gebruikt. Ze worden door ons als dienst digitale overheid, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ontwikkeld en beheerd. We ontwikkelen nog heel wat andere producten en diensten voor de digitale overheid en beheren complexe digitale overheidsstandaarden. We zijn actief betrokken bij belangrijke afsprakenstelsels, zoals eHerkenning. Meer weten over onze producten? Neem een kijkje op logius.nl!

Logius werkt in het hart van de digitale overheid. En daar zijn we met zijn allen behoorlijk trots op. Iedere dag opnieuw zorgen we ervoor dat onze digitale dienstverlening partijen met elkaar in verbinding brengt; de overheid, burgers en bedrijven. We werken met ICT, maar alles draait uiteindelijk om mensen. We denken na over nieuwe kansen die het digitale tijdperk biedt. Dat doen we door in gesprek te blijven met opdrachtgevers, afnemers en ook met burgers en bedrijven. En vooral door als team Logius te leren van elkaar, kansen te zien en goede initiatieven een podium te geven. Waarom zijn we koploper in het ontwikkelen van digitale producten? Omdat Logius collega’s gedreven zijn en alle kans krijgen om te groeien. Omdat we samenwerken. Wij werken voor Nederland.

Logius (Ministerie van BZK)

Stel gerust je vraag

Meer informatie over deze vacature

Albertine Vredebregt

Solliciteren?

Logius (Ministerie van BZK) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon

Cookies op WerkenvoorNederland.nl

WerkenvoorNederland.nl maakt gebruik van cookies voor metingen van webstatistieken en voor verbeteren van de website.