Een directe bijdrage leveren aan uitdagende vraagstukken die nu spelen in Nederland. Dat doe je als inkoper bij het Inkoop Uitvoering Centrum. Wanneer er een uitbraak is van het blauwtongvirus bij schapen, het stikstofbeleid wordt vanuit de politiek aangescherpt of de beheersing van natuurbranden wordt geïntensiveerd, moeten daarvoor verschillende producten of diensten worden ingekocht. Deze koop jij in. Zo draag je direct bij aan belangrijke maatschappelijke onderwerpen en zie jij soms zelfs jouw werk terug in het achtuurjournaal ’s avonds op de televisie.
Als inkoper voer je enkelvoudige of meervoudige aanbestedingen uit. Af en toe zit daar ook een Europese aanbesteding bij. Dit doen we voor de ministeries Economische Zaken, Klimaat en Groene Groei en Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Je zorgt ervoor dat inkooptrajecten eerlijk en doelmatig volgens de wettelijke bepalingen verlopen en begeleidt daarin de klant in het proces van het begin tot eind. Het inkooptraject start met een intakegesprek. Daarin help je de klant om zijn of haar inkoopbehoefte helder en scherp op papier te zetten. Ook maak je in overleg met de klant een planning van het traject. Aan de hand van de opgehaalde informatie uit het intakegesprek en eventuele bijgevoegde documenten bij de inkoopaanvraag stel je samen met de klant de offerteaanvraag en overeenkomst(en) op. Daarna stuur je de offerteaanvraag, de overeenkomst(en) en de bijbehorende voorwaarden op naar de potentiële inschrijver(s). Bij de meervoudige onderhandse procedure begeleid je het beoordelingsteam na de sluitingsdatum voor inschrijvingen met de binnengekomen offertes. Als de winnende inschrijver duidelijk is geworden, verstuur je de brieven naar de inschrijvers en wordt het inkooptraject afgesloten. Hiervan heeft iedere inkoper gemiddeld 8 tot 10 trajecten lopen met iedere keer een ander onderwerp en andere klanten. Zo leer je snel de organisatie, maar ook veel verschillende collega’s kennen.
Je bent verantwoordelijk voor het:
• Soepel laten verlopen van diverse inkooptrajecten;
• Contact onderhouden met alle betrokken partijen;
• Administreren van elke processtap voor controles van de Auditdienst Rijk (ADR).
Een van de projecten waaronder er inkooptrajecten plaatsvinden is Wind op Zee. Een voorbeeld van een inkooptraject hiervan is Nieuw onderzoek mogelijkheden diepe aanlandingen windenergie op zee - Wind op zee.
Als inkoper heb je veel contact met verschillende klanten. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt communiceren (mondeling en schriftelijk) en kunt samenwerken. Ook zoek je proactief het contact met de klant en collega’s op. Daarin neem je vaak het initiatief en stel je je klantgericht op. Om de inkooptrajecten soepel te laten verlopen zorg je dat het goed plant en organiseert.
Verder heb je:
- Hbo-werk- en -denkniveau.
- Minimaal 1 jaar ervaring met inkopen en aanbesteden.
- Een afgeronde inkoopopleiding (RIO1, NEVI of vergelijkbaar) en bent bereid verder te leren.
- Salarisniveau schaal 10
- Maandsalaris Min €3.404 – Max. €5.389 (bruto)
- Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
- Contractduur 1 jaar
- Minimaal aantal uren per week 32
- Maximaal aantal uren per week 36
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,5% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Bij RVO werken we hybride. Dit betekent dat je bij ons vanaf elke locatie jouw werk kan doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Den Haag is gewenst. Voor deze functie is de verwachting gemiddeld 2 dagen per week. De dinsdag werken we allemaal op kantoor. Verschillende collega’s treffen elkaar ook op maandag of donderdag op kantoor.
Het betreft een:
• arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast
Wij kunnen je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd bieden. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.
De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 7 mei in Den Haag.
Sollicitaties worden pas behandeld na sluiting van de vacature.
Meer over de functiegroep Adviseur Bedrijfsvoering
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.
Meer over jouw toekomstige afdeling
Onze accountteams voor de ministeries van Economische Zaken (EZ), Klimaat en Groene Groei (KGG) en Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) bestaan ieder uit ongeveer 8 collega’s. De werksfeer onderling is prettig en gezellig. We geven elkaar onderling feedback en helpen elkaar verder met de verschillende inkooptrajecten. Vaak halen we in de pauzes gezamenlijk koffie en wordt er tijd gemaakt om bij te praten en om van ieders ervaring te leren.
De accountteams vallen onder het team Kern, Diensten en Consumptief (KDC) van de afdeling Inkoop Uitvoering Centrum van het ministerie van Economische Zaken (IUC EZ).
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Vandaag werken aan de wereld van morgen
De wereld verandert elke dag en wij veranderen mee. Met meer dan 6000 RVO’ers werken we iedere dag aan morgen. We ondersteunen, adviseren en stimuleren ondernemend Nederland. We helpen met innoveren en verduurzamen. Nationaal en internationaal, want ons werk stopt niet bij de grens. Samen werken we aan:
- De verduurzaming van onze energievoorzieningen.
- Het tegengaan van klimaatverandering.
- Een omslag naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem.
- Een sterke digitale economie.
Het zijn grote uitdagingen, maar wij geloven dat het mogelijk is. Daarom verbinden we ondernemers, overheden en organisaties om te bouwen aan het Nederland van morgen.
We doen het samen.
Wat doen we?
Wij maken overheidsbeleid bereikbaar en uitvoerbaar. Van voorlichting, advies en financiering tot het bieden van een luisterend oor voor ondernemers en organisaties. En dat is nog maar een klein onderdeel van wat we doen. Ondernemend Nederland is ontzettend veelzijdig en daarom zijn wij dat ook.
Divers maakt beter
Met enorme uitdagingen op komst, is de juiste mensen aan boord hebben belangrijk. Het maakt bij ons niet uit wie je bent. Wij kijken naar wat je kunt en waar jouw ambities liggen. Om de wereld duurzamer te maken hebben we ideeën nodig uit alle hoeken van de samenleving. Daarom hebben we voor iedereen plaats bij RVO, zolang je maar nieuwsgierig en ondernemend bent. We geven je vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Want zo boek jij de mooiste resultaten. Voor jezelf, voor ondernemers en voor morgen.
Stel gerust je vraag
Meer informatie over deze vacature
Meer informatie over de sollicitatieprocedure
Solliciteren?
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.