Kadastrale gegevens, energieaansluitingen, bestemmingsplannen, veiligheidsrisico’s en ga zo maar door; het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) werkt ook met enorme hoeveelheden geografische data. Die data verzamelen we in het Datawarehouse, van waaruit we het kunnen tonen in ons Geografisch Informatiesysteem (GIS).
Van ruwe data naar gericht onderhouden en verduurzamen
In de video laat Harry – toen nog senior functioneel- en applicatiebeheerder, maar inmiddels business informatie adviseur – je zien hoe we big data steeds intelligenter benutten om tot de juiste onderhouds- en verduurzamingsplannen voor de toekomst te komen.
Als kind maakte Harry almodelauto's en -motoren met een heel eigen ontwerp. Dat doet hij nog steeds,maar dan met echte motoren. Juist dat vermogen om te conceptualiseren komt in zijn werk goed van pas. Harry is senior functioneel en applicatiebeheerder bij het Rijksvastgoedbedrijf en gespecialiseerd in datawarehouse en GIS. In zijn werk is het belangrijk om verder te kijken dan alleen het project, snel verbanden te zien en de juiste vragen te stellen. Data is daarbij onmisbaar en daar hebben we bij het RVB bergen van. Van kadastrale gegevens tot energie-aansluitingen en van bestemmingsplannen tot de veiligheidsrisico’s. Al die big data komt samen in het datawarehouse en kan vanuit daar getoond worden in ons Geografisch Informatiesysteem Het GIS. Harry's team, Data Services, is dankzij DevOps multi-inzetbaar. Ze schrijven zelf slimme algoritmes en scripts waarmee we bij het RVB big data steeds intelligenter benutten. Doordat zij collega’s in het werkveld voorzien van overzichtelijke datasets met de nodige context, kunnen die collega's dat perfect een plek geven in het vastgoed, het project of contract waar zij aan werken. Zo kan Harry in het GIS bijvoorbeeld snel zien welke rijkspanden nog asbest bevatten, zodat collega's dit kunnen meenemen in een onderhoudsadvies. Naast de business van nu, kijkt het team van Harry ook naar morgen. Bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming van ons vastgoed voor de energietransitie. In het GIS kunnen we zien welke daken voldoen aan de technische voorwaarden voor het plaatsen van nieuwe klimaatinstallaties of waar sensoren geplaatst kunnen worden die warmte, koeling en gasverbruik meten. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om de juiste plannen te maken voor de toekomst. Kortom, de data optimaal benutten. Dat doen we hier.
Het RVB iets voor jou?
Spreekt het werk van Harry je aan? Bekijk onze vacatures via de blauwe knop. Staat er nu geen passende voor je tussen, maar heb je wel de ervaring in de ICT of data én ben je benieuwd naar het RVB? Stuur dan je cv of LinkedIn-profiel naar: [email protected].