Jonge collega's
Luna volgt de opleiding support- en managementspecialist. Zij doet bij OCW ervaring op. En ze heeft verrassend veel andere jonge collega's.
Doe je een mbo-opleiding en wil je werken en leren tegelijk? Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) biedt jou die kans. We hebben regelmatig mbo-leerwerkplekken. Steven, Luna, Angel en Inge werken al als BBL-student bij OCW. Bekijk hun video's.
Luna volgt de opleiding support- en managementspecialist. Zij doet bij OCW ervaring op. En ze heeft verrassend veel andere jonge collega's.
In deze video van het OCW, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, stelt BBL'er (student Beroepsbegeleidende Leerweg) Luna zich voor. ♪ MUZIEK ♪ Een vrouw loopt het beeld binnen, gaat zitten en doet haar dasspeldmicrofoon op. LUNA, STUDENT SUPPORT EN MANAGEMENT SPECIALIST: 'Ik ben Luna, ik ben 17 jaar en ik doe de opleiding Support en Management Specialist. Dat houdt in dat je eigenlijk, in hele nette woorden, een secretaresseopleiding doet. En ik ben hiermee begonnen, omdat het me leuk leek om een management te ondersteunen. Daarnaast doe je dus agendabeheer, maar ook de telefoon opnemen, evenementen plannen, zorgen dat de facturatie goed loopt. En daarnaast ben je ook het luisterend oor. Ik vind het heel erg leuk, leuker dan ik had verwacht. Ik werk ook wel met jonge collega's, dus dat werkt ook mee. En daarnaast ben je heel erg onder de mensen die dezelfde interesses hebben, en dat is ook heel erg leuk. Ik denk dat ik het beeld wel een beetje had dat het allemaal heel erg serieus was. Tuurlijk is het af en toe heel serieus en je moet ook wel serieus zijn, maar ik had niet verwacht dat je zo jezelf kon zijn. Het combineren met werk en school gaat eigenlijk heel erg makkelijk. Dat is misschien nu, omdat het nog best wel in een vroeg stadium is van het schooljaar. Je hebt wel altijd een praktijkopdracht naast je werk, maar daar krijg je binnen OCW heel veel ruimte voor om dat te kunnen doen. Ik denk wel dat ik hier lang zou willen blijven werken. Dat komt mede ook door de werksfeer, maar ook omdat ik m'n functie heel erg leuk vind. Ik zou wel heel graag willen doorgroeien naar bijvoorbeeld een hogere functie, of iets erbij, maar daardoor zou ik ook weer meer willen studeren. Dus ik zou wel hoger willen, maar ik zou wel zeker binnen het ministerie willen blijven.' ♪ MUZIEK ♪ Beeldtekst: Logo Rijksoverheid. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft elk jaar een aantal BBL-leerwerkplekken beschikbaar. Wil je meer informatie over een leerwerkplek, neem dan contact op met Cindy van Tol, BBL-coördinator OCW. [email protected].
Haar familie dacht dat werken bij een ministerie te saai zou zijn voor Angel, omdat ze nogal houdt van een geintje. Maar zijzelf is zo enthousiast dat ze ook al een klasgenoot heeft binnengehaald.
In deze video van het OCW, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, stelt BBL'er (student Beroepsbegeleidende Leerweg) Angel Harteveld zich voor. ♪ MUZIEK ♪ ANGEL HARTEVELD, BBL-student: 'Ik ben Angel, ik ben 24 jaar en ik werk sinds 4 juli bij het ministerie. Ik ben managementondersteuner op de afdeling O&B (Organisatie & Beleid). Ik doe nu de BBL-opleiding, niveau 4. Dan werk ik vier dagen en heb ik één dagje school in de week. Het is voor mij ook wel beter, want dan heb ik salaris. Toen ik het vertelde aan m'n familie en vrienden, zeiden ze: Het ministerie? Wat ga je daar dan doen? Toen had ik het uitgelegd en zeiden ze eerst ook wel: Kijk nou maar eerst of je dat wel echt wat vindt. Ik hou wel van een geintje en dat soort dingen. Die hadden ook een heel ander beeld erbij dat ze dachten: Dat is allemaal heel zakelijk. Maar ik heb tegen iedereen ook gezegd: Het is hartstikke leuk en tegen m'n verwachtingen inecht goed bevallen. Ik dacht: Iedereen is hartstikke zakelijk en zo stijf. Maar dat is echt niet het geval. Mijn functie? Dat is best wel een hoop. Ik dacht in het begin: afspraken inplannen, maar je regelt ook een aantal zaken, bijvoorbeeld reserveringen, onder andere lunch, locaties voor teamuitjes, agendabeheer. De arbeidsvoorwaarden vind ik wel goed geregeld. Je hebt natuurlijk ook een OV-chipkaart om naar werk te kunnen komen, dus dat is ook wel superfijn. Ik kan het ministerie van OCW zeker aanbevelen bij anderen. Dat heb ik ook wel al gedaan. Ook met een klasgenootje, die werkt nu ook bij ons op het secretariaat.' ♪ MUZIEK ♪ Beeldtekst: Logo Rijksoverheid. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft elk jaar een aantal BBL-leerwerkplekken beschikbaar. Wil je meer informatie over een leerwerkplek, neem dan contact op met Cindy van Tol, BBL-coördinator OCW. [email protected].
BBL-student Steven werkt bij OCW als managementondersteuner. 'Mij is al een vast contract aangeboden.'
In deze video van het OCW, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, stelt BBL'er (student Beroepsbegeleidende Leerweg) Steven Doolaar zich voor. ♪ MUZIEK ♪ Een man loopt het beeld in, gaat zitten, krijgt wat te drinken en doet zijn dasspeldmicrofoon op. STEVEN DOOLAAR, STUDENT MANAGEMENT ASSISTANT: 'Mijn naam is Steven Doolaar. Ik ben 23 jaar oud. En ik volg de opleiding tot managementassistent op het ROC Mondriaan. Ik ben hier binnengekomen als managementondersteuner. En dat houdt in dat ik twee afdelingshoofden onder mij heb en hun agenda's beheer en verder alle facilitaire taken bij ons op de afdeling regel. Toen ik als BBL'er solliciteerde op deze functie, heb ik vijf gesprekken gehad bij vijf verschillende directies. En ik heb wel bewust dit team gekozen, omdat ik een hele jonge, dynamische sfeer proefde. Ik vind het een hele leuke werkplek. Ook omdat ik in een heel leuk team terecht ben gekomen met hele leuke, jonge collega's. Ik merk dat alles heel fijn is. Ik krijg veel tijd om aan m'n opleiding te werken ook tijdens werktijd. Ik vind dat, als je als BBL'er binnenkomt bij het ministerie, je zeker niet mag klagen. Ook als ik het vergelijk met klasgenootjes die redelijk hetzelfde verdienen voor het aantal uren dat je werkt. Mede door de OV-chipkaart die je vanuit kantoor krijgt, is dit altijd wel goed te doen en mag ik ook niet heel veel klagen. Ik vind dat netjes geregeld binnen het ministerie. Na een halfjaar een evaluatiegesprek te hebben gehad met m'n leidinggevende, is mij een vast contract aangeboden. Dus ik ben in principe al binnen. Ik maak nu enkel m'n laatste jaar nog af en dan blijf ik hier gewoon werken. Heel fijn en heel leuk om die zekerheid alvast te hebben voordat de opleiding klaar is. ♪ MUZIEK ♪ Beeldtekst: Logo Rijksoverheid. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft elk jaar een aantal BBL-leerwerkplekken beschikbaar. Wil je meer informatie over een leerwerkplek, neem dan contact op met Cindy van Tol, BBL-coördinator OCW. [email protected].
Inge is BBL-student bij OCW. 'Als je wilt werken en leren en je bent gemotiveerd, dan is dit traject bij OCW een grote aanrader.'
In deze video van het OCW, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, stelt BBL'er (student Beroepsbegeleidende Leerweg) Inge Veth zich voor. ♪ MUZIEK ♪ Een vrouw loopt het beeld binnen, gaat zitten en doet haar dasspeldmicrofoon op. INGET VETH: 'Ik ben Inge Veth. Ik doe de opleiding Office en Management Support. Een BBL'er, dat ik dan ben, is iemand die werkt en leert. Op het ROC heb je twee leerwegen. Eentje heet BOL en de andere BBL. BOL betekent dat je voor vijf dagen naar school gaat en dat je dan stages hebt. En BBL betekent dat je werkzaam bent bij een organisatie voor vier dagen in de week en dat je één dag school hebt. Ik vind het wel aan te raden voor als je echt wilt werken en leren, en als je het ook wat lijkt en je bent genoeg gemotiveerd om goed werk te leveren en tegelijkertijd je studie bij te houden, dan vind ik het een enorme aanrader.' ♪ MUZIEK ♪ Beeldtekst: Logo Rijksoverheid. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft elk jaar een aantal BBL-leerwerkplekken beschikbaar. Wil je meer informatie over een leerwerkplek, neem dan contact op met Cindy van Tol, BBL-coördinator OCW. [email protected].
We hebben regelmatig leerwerkplekken voor mbo-opleidingen als Office and Management Support Specialist, Legal, Insurance & HR Services Specialist, Business Administration Specialist en Expert IT Systems and Devices.
Je werkt 4 dagen (32 uur) per week bij OCW in een functie die aansluit op jouw opleiding. En je gaat 1 dag per week naar school.
Jazeker. Een praktijkopleider begeleidt je bij je dagelijkse je werk. Een BBL-coördinator of teamleider is jouw aanspreekpunt voor zaken die met HR te maken hebben. Ze zorgen voor een geschikte werkplek en zorgen dat jij je in je werk en als persoon kunt ontwikkelen.
Je krijgt een goed salaris. Afhankelijk van je leerjaar is dat rond de € 2.000 bruto. Dit is gebaseerd op een werkweek van 32 uur (4 dagen per week). Je hebt goede arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit een IKB-budget (16,5% van je bruto maandsalaris) en IKB-verlof. Met het IKB-budget kun je zelf keuzes maken die bij jou passen.
We hebben alle aandacht voor jouw persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Bij de secundaire arbeidsvoorwaarden horen onder andere studiefaciliteiten, bedrijfsfitness en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. OCW zorgt voor een laptop en werktelefoon en je krijgt een ov-kaart voor woonwerkverkeer.
Mail Marcella en Juliëtte via