Koen Sandbrink

We geven ontwikkelaars richtlijnen voor veilige mobiele apps
Koen Sandbrink

Koen Sandbrink
Adviseur cybersecurity
Nationaal Cyber Security Centrum

  • Studeerde technische informatica aan hogeschool Inholland in Alkmaar. Werkte 4 jaar als beveiligingsonderzoeker bij ITsec in Haarlem, maakte een uitstapje van 1 jaar naar de NS en werkt sinds begin 2013 op de afdeling Expertise en Advies van het NCSC. Is een echte taalliefhebber en heeft thuis een grote verzameling woordenboeken in zijn kast staan.

Koen Sandbrink is adviseur bij de afdeling Expertise en Advies van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Hij houdt zich bezig met de eindredactie van het Cybersecuritybeeld Nederland, een jaarlijks rapport dat inzicht geeft in de grootste dreigingen voor overheid en bedrijfsleven. En schreef richtlijnen voor het maken van veilige mobiele apps.


Werken op het tactische niveau van beveiliging

‘Als adviseur bij het NCSC schrijf ik mee aan onze kennisproducten, zoals factsheets, whitepapers en trendrapporten. Ook geef ik presentaties en adviezen aan bedrijven en overheden. Ik vind het heel interessant om te werken op het tactische niveau van beveiliging. In mijn eerste baan was ik vooral uitvoerend met beveiliging bezig en voerde ik vaak korte projecten van 2 weken uit. In de functie die ik nu heb, kan ik mijn kennis toepassen op problemen van specifieke organisaties.

Veilige mobiele apps

Een groot project waar ik mee bezig ben geweest, is het uitgeven van beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps. Dit hebben we samen met het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacy (CIP) gerealiseerd. Met deze richtlijnen kunnen ontwikkelaars hun mobiele apps veiliger maken, zodat gebruikers geen virussen binnenkrijgen en dat hun gegevens niet op straat komen te liggen.

Dreigingen en kwetsbaarheden in samenleving

Daarnaast ben ik bezig met het jaarlijkse trendrapport van het NCSC, het Cybersecuritybeeld Nederland. Dit rapport geeft inzicht in de belangrijkste dreigingen op het gebied van cybersecurity en de grootste kwetsbaarheden in onze digitale samenleving. We werken hiervoor samen met publieke en private partners, zoals het ministerie van Defensie, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), de politie, Microsoft en antivirusbedrijven. Het is een belangrijk product voor het NCSC, dat ook officieel aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Ik doe de eindredactie van het rapport. Verschillende mensen schrijven eraan mee en ik zorg ervoor dat het één geheel wordt.

Gezaghebbende rol

Op onze afdeling zijn de kennisgebieden, van netwerkbeveiliging tot DDoS-aanvallen, onder elkaar verdeeld, waardoor we elkaar goed aanvullen. Dat is een fijne manier van werken. Wat ik verder zo bijzonder vind aan werken bij het NCSC, is dat het een unieke positie heeft in Nederland. We hebben een centrale functie en een gezaghebbende rol op het gebied van cybersecurity. Hierdoor kan ik echt bijdragen aan de veiligheid van heel Nederland.’

Ik werk voor Nederland

Je krijgt veel vrijheid voor een goede balans tussen werk en privé

Jeroen van der Linde

Senior securityspecialist
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Jeroen van der Linde
Cybercriminelen worden steeds creatiever, dus wij ook

Edwin

Securityspecialist
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Edwin
Het DigiNotar-incident was een van de spannendste momenten uit mijn carrière

Dave Woutersen

Securityspecialist en -coördinator
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Dave Woutersen
Wij doen er alles aan om de schade van cybersecurity-incidenten te beperken

Paul

Senior securityspecialist
Nationaal Cyber Security Centrum

Lees meer over Paul
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon

Cookies op WerkenvoorNederland.nl

WerkenvoorNederland.nl maakt gebruik van cookies voor metingen van webstatistieken en voor verbeteren van de website.