Groter geheel
‘Mijn doel is verdieping brengen in het diversiteits- en inclusiebeleid van het ministerie SZW. Ik bouw hier aan iets voor langere tijd. Dat is ook precies de reden waarom ik gesolliciteerd heb op deze functie. Als zelfstandige was ik vaak een passant; ik gaf trainingen, strategische adviezen. Maar altijd als onderdeel van een groter geheel. Nu bén ik het grotere geheel, in mijn carrière was ik toe aan deze stap.
50 diversiteitsambassadeurs
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is niet zomaar een ministerie. Het is hét ministerie dat beleid maakt voor het bevorderen van een inclusieve samenleving voor heel Nederland. Daardoor hebben we ook een voorbeeldfunctie. SZW pakt die rol met verve. Niet voor niets is mijn functie speciaal in het leven geroepen, we willen echt dingen anders gaan doen op het gebied van werving en selectie, leiderschap en cultuur. Inmiddels hebben we 50 diversiteitsambassadeurs. Dat zijn collega’s uit de organisatie, die naast hun eigen functie samen met mij werken aan een breed gedragen diversiteitsbeleid. Door het gesprek over diversiteit en inclusie naar alle teams binnen ons ministerie te brengen en directe collega’s aan te moedigen om met elkaar in dialoog hierover te gaan. Zij zijn mijn ook oren en ogen, een heel waardevolle bron van informatie.
Niemand onbedoeld uitsluiten
Na een eerste periode van kennismaken, alles natuurlijk online vanwege corona, zijn mijn eerste adviezen ook de deur uit, over meer culturele diversiteit aan de top. De volgende stap is de oprichting van de Diversity Academy. Van hieruit organiseren we lezingen en masterclasses. We nodigen nationale en internationale sprekers uit, die komen vertellen over diversiteit en inclusie. Alles met dat ene doel: komen tot een werkwijze waar we niemand onbedoeld uitsluiten.’