Kastelen en kazernes
‘Het kasteel van Breda, waar de Koninklijke Militaire Academie (KMA) gehuisvest is, brandveilig maken en verduurzamen. Ervoor zorgen dat de energievoorzieningen 24/7 geborgd zijn en de verlichting op elk vliegveld operationeel blijft terwijl de schop in de grond gaat. De ondergrondse infrastructuur van de Trip van Zoudtlandt kazerne toekomstbestendig maken. De brandveiligheid in 120 gebouwen van Defensie vergroten door de nieuwste technieken te gebruiken. Ik werk niet alleen aan de meest uiteenlopende vastgoedobjecten, maar mag ook nog eens mijn tanden zetten in technisch ingewikkelde projecten. Of het nu gaat om een heel klein glasvezelkabeltje – zo dik als een haar – of een hoogspanningskabel. Dat is smullen voor een elektrotechnicus.
'Ik mag mijn tanden zetten in technisch ingewikkelde projecten bij de meest uiteenlopende vastgoedobjecten'
Van A tot Z
Het boeiende vind ik ook dat mijn werkgever alles in huis heeft. Wij doen werkelijk alles: als de klant met een vraag komt, maken we een voorlopig ontwerp. Daarna een definitief ontwerp. Een projectinitiatiedocument. Een bestek of een UAV-GC contractvorm. We ondersteunen bij de aanbesteding. Doen een begrotingsvergelijking. Regelen de uitvoering, die hand in hand gaat met het bevoegd gezag en de klant. Na oplevering is het niet klaar. Ook onderhoud is in handen van het RVB. Hoe mooi is dat? Bij dit alles dienen we ook nog eens maatschappelijke doelen, zoals het opwekken van duurzame energie en de huisvesting van kwetsbare doelgroepen, gaan we zorgvuldig om met belastinggeld en voldoen we altijd aan wet- en regelgeving.
Kennis delen en adviezen geven
Ik vind het prachtig om mijn kennis te mogen delen met collega’s. Daarom zit ik in 2 kennisteams: 1 voor brandmeldinstallaties en 1 voor verlichtingsinstallaties. We zorgen voor handvatten voor onze collega’s. Wat ze wel of niet kunnen doen, en wat de laatste stand van de techniek is: we doen ook aanbevelingen. Daarnaast schrijf ik met veel plezier adviezen. Bijvoorbeeld over hoe we de gehele hoogspanningsinstallatie bij de KMA kunnen vervangen. Waarbij ik uiteraard rekening houd met elektranetten die steeds voller komen te zitten, maar ook met verduurzamingsmaatregelen – nu en in de toekomst zoals zonnepanelen en laadpalen. We hebben tenslotte een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland.'