ICT voor de hele strafrechtketen
‘Door te automatiseren wil het CJIB ingewikkelde processen eenvoudiger en efficiënter maken. Dat is de kern van mijn werk. Zo draai ik nu mee in een project dat het proces rondom supersnelrecht opnieuw inricht en automatiseert. Daarvoor werk ik intensief samen met onze ketenpartners, waaronder het Openbaar Ministerie en de Dienst Justitiële Inrichtingen.
Laatste versies tools en standaarden
We bouwen state-of-the-art services met open source frameworks, zoals Angular en Spring. Het mooie van dit werk? Ons applicatielandschap verandert voortdurend. We gebruiken altijd de laatste versies van tools en standaarden. Daardoor kunnen we snel schakelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt en gaan we met de tijd mee. En kan het CJIB zijn taken beter uitoefenen.
Van developer naar Java-architect
Ik ben gevallen voor het innovatieve karakter van het CJIB. En vanwege de jonge en enthousiaste mensen die er werken. Ook de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen trokken me over de streep. Ik ben begonnen als developer en heb daarnaast de rol van scrummaster enkele jaren met plezier ingevuld. Op dit moment werk ik in het project supersnelrecht als Java-architect.
Keuze genoeg
Nieuwe technologieën, nieuwe manieren van werken, nieuwe ontwikkelingen: ze volgen elkaar hier snel op. Dat past bij mij. Ik houd ervan om dingen te ontdekken en me ergens in vast te bijten. Puzzelen, alles nalopen, helder maken waar een probleem zit. Als Java-developer kan ik bij het CJIB aanhaken bij vrijwel elke project dat ik interessant vind. Of ik nu wil onderzoeken hoe blockchain ons kan helpen sneller, slimmer en beter te werken, of dat ik de CJIB services wil overzetten op de cloud: er is keuze genoeg.’