Aandacht voor circulair bouwen
‘In mijn functie controleer ik de stukken rondom de bouwconstructies. Bij nieuwe projecten schrijf ik mee met de ontwerpopdrachten aan constructeurs. Die rol ligt me goed. Ik werk graag op het raakvlak tussen constructieve veiligheid en duurzaamheid. Wij hebben enorm veel materialen die duurzaam kunnen worden hergebruikt. Eindelijk krijgt circulair bouwen aandacht, maar de ontwikkeling moet sneller.
Invloed op wet- en regelgeving
Het mooie aan deze rol is dat je invloed kunt hebben op wet- en regelgeving, door aan te sluiten bij normcommissies. Het is goed dat bijvoorbeeld oud staal gebruikt wordt, maar het moet wel veilig zijn. Dat kunnen we borgen door duidelijke regels op te stellen en door te eisen dat materialen goed worden getest. Hetzelfde geldt voor secundaire constructies, zoals onderdelen van gevels of montagesystemen voor zonnepanelen. Want die veiligheid krijgt vaak minder aandacht.
Jong gezin
Bij mijn keuze voor de Rijksoverheid speelde ook zekerheid en flexibiliteit mee. Mijn vrouw zit in de politiek en werkt meer dan fulltime. Gelukkig biedt het RVB mij de ruimte om ouderschapsverlof op te nemen voor de zorg voor onze 3 jonge kinderen. Zo ben ik iedere vrijdag en om de week op woensdag vrij. Bij een ingenieursbureau hoef je niet met die vraag aan te komen.’