Circulair staal
'Hoe kan het Rijksvastgoedbedrijf gebruikmaken van innovatieve ontwikkelingen in de staalmarkt, zoals circulair staal? Die vraag wilde ik beantwoorden in mijn afstudeeronderzoek. Ik heb veel mensen geïnterviewd, zowel binnen als buiten het Rijk. Daardoor heb ik een goed beeld gekregen van inkoop en circulariteit, maar ook van de duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk.
Afgestudeerd met een 9
Voor mij was de afstudeerstage heel succesvol, want ik heb voor mijn scriptie een 8,7 behaald en voor mijn presentatie een 9. Daarna heb ik nog eens de scriptieprijs van NEVI gewonnen en mocht ik voor NEVI een artikel schrijven. Daardoor kreeg ik via LinkedIn veel uitnodigingen van bedrijven om te komen solliciteren.
Snel doorgroeien
Na mijn afstuderen besloot ik bij het Rijksvastgoedbedrijf te blijven. Nu werk ik er als inkoopadviseur bij de sectie inkooponderhoud. In 2023 mag ik aan een volgende opleiding beginnen. Bijzonder is dat ik heel snel doorgroei: ik ben nu al bezig met Europese aanbestedingen. Leuk vind ik de diverse portefeuille. Het Rijk huisvest de koning, maar ook gedetineerden.
Ook als junior krijg je kansen om over onderwerpen als duurzaamheid mee te denken.
Maanden voorbereiding
Ieder project is weer uitdagend. Je begint weer met een nieuw projectteam, een andere interne klant en een andere aard van de opdracht. Leuk vind ik dat je telkens weer moet nadenken hoe je, binnen de regels, de opdracht het beste in de markt zet. Welke eisen en criteria zijn belangrijk? Soms ben je maanden of zelfs jaren bezig met de voorbereiding van een aanbesteding.
Duurzame ontwikkeling
Er zijn zo veel aspecten waar je rekening mee moet houden bij een aanbesteding, denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid. Ook als junior krijg je kansen om over dit soort onderwerpen mee te denken. Ik neem bijvoorbeeld deel aan de werkgroep circulariteit. Per 2023 moeten in alle aanbestedingen van het Rijksvastgoedbedrijf bepaalde minimumeisen worden meegenomen. Ik draag bij aan die ontwikkeling.’