HR-medewerker of IT-architect?
‘Thuis bij ons aan de keukentafel hadden mijn broers het vroeger vaak over IT. Ik vond dat altijd al enorm interessant. Toch durfde ik niet goed voor dit vakgebied te kiezen. Zou ik me wel thuis voelen in zo’n mannenwereld vol techniek? Daarbij was het voor mij ook duidelijk dat ik iets wilde betekenen voor de menselijke kant binnen een organisatie. P-Direkt paste goed in dat plaatje. Je werkt voor 140.000 ambtenaren aan de salaris- en personeelsadministratie.
Doorgroeien
Het leuke aan P-Direkt is dat je voor alle ministeries werkt. Als je proactief bent, is er bij de Rijksoverheid veel ruimte om door te groeien. Ik begon als HR-servicemedewerker en werd daarna projectleider. De projecten hadden een IT-component, maar als projectleider hield ik mij niet bezig met de inhoud. Dat deden architecten en andere inhoudelijk deskundigen. Ik ben bij mijzelf nagegaan waar mijn hart naar uitging. Ook de functie van business architect kwam voorbij, dit paste precies bij mij. En dat ik de HR-processen al goed kende, is een meerwaarde in mijn werkzaamheden als business architect.
Meer ervaring opdoen
In mijn werk geef ik richting en kaders aan bij mogelijke verbeteringen voor de dienstverlening. De impact hiervan is dat er een betere samenhang is tussen business en IT en er een eenduidige beeldvorming. Ik ben nog niet zo lang business architect, dus wil de komende jaren vooral ervaring opdoen. Ik ben pas gaan samenwonen in België. Dat we bij de Rijksoverheid de ruimte en mogelijkheden krijgen om thuis te werken, komt daarom goed uit.’