Over de grens
‘Tijdens mijn stage bekeek ik samen met Kenneth hoe Rijkswaterstaat samenwerkt met de Belgische grensregio’s Vlaanderen en Wallonië en de Duitse grensregio Noordrijn-Westfalen. Ook bekeken we de interne processen van Rijkswaterstaat die van belang zijn voor de samenwerking met die grensregio’s. Nederland deelt verschillende rivieren, kanalen en snelwegen met België en Duitsland en als bijvoorbeeld in België aan de weg wordt gewerkt, moet de communicatie hierover aan beide kanten van de grens in orde zijn. Zo ondervindt het grensverkeer geen hinder van de werkzaamheden.
Mensen bij elkaar brengen
In onze opleiding zijn we vaak met beleid bezig, daarom wilden Kenneth en ik voor de verandering graag bij een uitvoerende instantie aan de slag.
Het werk bij Rijkswaterstaat leek ons heel dynamisch. Dat beeld klopte ook. Zo waren we vaak onderweg om gesprekken te voeren in België en Duitsland en in verschillende Nederlandse steden, zoals Utrecht, Den Haag, Den Bosch en Maastricht.
Beter resultaat
Samen afstuderen heeft veel voordelen. Als de een ergens een foutje maakt, kan de ander dit corrigeren en andersom. Voor Rijkswaterstaat leverde onze samenwerking zo een beter resultaat op. We hebben een adviesrapport gemaakt waarin we beschrijven wat er nog beter kan en waar Rijkswaterstaat op moet letten. Zo is het met het oog op de interne ontwikkelingen van Rijkswaterstaat van belang om scherp te blijven op de externe communicatie.’